Reisebrev tirsdag

Da er turen over for i år og vi er kommet vel hjem til byen Bergen <3

Igår stakk vi på apoteket  Pod Orlem (ørnen) i ghettoen ved Kazimires slik at vi fikk litt mer historie inn. Gratis inngang og en del besøkende. Dette er nå omgjort til museum og består av 6 rom.

Det forteller gettoens historie gjennom Tadeusz Pankiewicz, den polske apotekeren som bestemte seg for å bli i gettoen sammen med jødene. Han skrev ut sovemedisin til foreldre som smuglet barna ut i kofferter, og hårfargemidler for å gi de arisk utseende.
Vi kunne åpne  skuffer og skap eller bla på skjermer og lese om de mange  menneskene apotekeren Pankiewicz ble kjent med i apoteket og hva som skjedde med dem.

Vi har fått vite en god del om både schindler som hjalp en god del jøder og apotekeren. En tragisk del av historien hvor en del jøder overlevde pga disse to. Kunne tatt disse turene flere ganger. Mye inntrykk å fordøye.
Og man får ikke med alt. I tillegg til Auschwitz birkenau.

Kommer til å huske denne reisen med mine 2 håpefulle.  Mye latter og kos. Vel anvendte penger.
Og aparthotel vi bodde på ga oss god service og hjelp.
Jeg har lært noen polske ord. Om ikke med rett uttale. Min datter måtte si adressen og hun lærte gatenr på polsk. Jeg klarer ennå ikke si det...og roter med takk....forresten er takk ja på polsk....men vårt takk det er djin koje..tror jeg ha ha 😂😂😂

Det var mye politi militær og sykebiler igår og idag.  De forbrede seg til paven kommer imorgen.  Og taxi sjåføren sa de var i beredskap pga de frykter terror. Jeg håper virkelig ikke det. Er mye  ungdommer der fra mange land. Pilgrimsferd.  World youth days i disse dager. Og masse folk utenom .

Må det bli fred i verden <3 og slutt på alle terrorangrep <3 man kan alltid håpe....

Ønsker dere en fin fin dag.

Nå er klær vasket og jeg skal besøke min kjære <3

Sannhet eller løgn

I begynnelsen stakk vi
høyt opp av sannheten

etterhvert ble vi lavere
og lavere

hver cm har sin pris

en form for løgn
som graver seg dypere
og dypere jo nærmere
sannheten en kommer

Lindusen

#dikt #blogg #livet #hverdag #tirsdag #tur #reise

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lindusensperler

lindusensperler

50, Bergen

Hei! jeg er Linda opskar også kalt Lindusen. i fjor kom jeg ut med min diktbok Sy skog i meg tenn fakler overalt. Har skrevet siden 2012. Fikk endelig drømmen oppfylt om å få ut diktene. Får så mange gode tilbakemeldinger på boken. Noen dikt er personlige men de fleste kommer fra mennesker jeg har møtt eller historier jeg har lest eller mine tanker om tema Og diktene skriver seg ut fra noe som har truffet meg. ønsker å berøre dere lesere❤ kjøper du boken er du med å støtte Føflekkreftforeningen. kan bestilles på haugenbok.no eller ark ad libris på nett. håper dere koser dere med diktene.

Kategorier

Arkiv

hits